אדורה

הגענו ל"אדורה" כדי לחגוג לחברינו רני יומולדת עגול. אני חשבתי שהאוכל במקרה הזה הוא סתם תרוץ כדי לשתות קצת מאוסף היינות האינסופי של רני, שהוא אחד ממביני היין הגדולים בארץ, אבל מסתבר שנהנינו מהאוכל לא פחות מאשר מהיין. היה מעולה.

קודם כל קצת על המקום עצמו. "אדורה" היא מסעדה לא גדולה, אבל היא גם לא צפופה ולא רועשת, ומשרה אווירה נעימה מאוד. השף הצעיר אבי ביטון החליט על קו קולינרי צרפתי עם וריאציות ים-תיכוניות ואפילו מזרחיות (מזרח תיכון, לא מזרח רחוק). האוכל וההגשה הם ברמה של מסעדת יוקרה, עם מחירים נמוכים הרבה יותר מהצפוי (מנות ראשונות: 30-40 ש"ח, ועיקריות: 70-80 ש"ח).

פתחנו בשמפניית קריסטל מענגת, אבל שימו לב שכל היינות שיוזכרו כאן הגיעו ממרתפו של רני, ולא תוכלו להשיג אותם במסעדה. לא ראיתי את תפריט היין של "אדורה" אבל הם נכנסים לקטגוריית "לאוהבי יין" בגלל שאיפשרו בכלל להביא יין, ואפילו לקחו דמי חליצה רק על שניים מארבעת הבקבוקים ששתינו.

למנה הראשונה אכלתי שרימפס שהוכן במחבת בחמאה והוגש עם תרד ברוטב של זרעי עגבניות וקונפי לימון. היה טעים, אם כי מעניין פחות מהמנה של הבנזוג – קרמבל סרטנים כחולים וגבינת עיזים שהוגש בקערת חרס מאורכת. בשר הסרטנים עורבב עם גבינה ותרד, והכל צופה בפירורים של בצק ונקלה בגריל, כאשר בצד מוגש סלט עגבניות ופיסטוקים. זה היה לא פחות מגאוני. היין שהתלווה הפעם למנה היה 2004 Domaine Matrot Meursault-Charmes 1er Cru , שרדונה אלגנטי ונהדר מבורגונדי. מי שמורגל רק בשרדונה ישראלי (שלא לדבר על אמריקאי) יתקשה לזהות שמדובר בכלל על אותו זן ענבים.

אני המשכתי במדליוני פילה בקר (שלושה – לא ענקיים, אך בהחלט מכובדים) ברוטב כמהין ואגוזי קשיו (כן, השף חובב אגוזים…). השילוב של רכות הפילה עם הקראנצ'יות של האגוזים היה מענג. עם המנות העיקריות שתינו פינו-נואר ברמה הגבוהה ביותר שאפשר מבורגונדי – Echezeaux Grand Cru 2000 של Jean-Marc Millot, שהיה טוב כמו שהוא נשמע. אחרי התאוששות קצרה, לא יכולתי שלא לנסות את מוס הפרג עם המנגו וטוויל הקאשיו. אם הייתם מודאגים, אתם יכולים לנשום לרווחה – גם את הקינוח ליווה יין. אני אתן לשם היין לדבר בשם עצמו: 2005 Heymann-Loewenstein Schieferterassen Uhlen "Roth Lay" Riesling Auslese Goldkapsel Erste Lage. הבנתם משהו? אני לא.

הצלחנו איכשהו לדדות הביתה… הייתי ב"אדורה" כבר לפני מספר חודשים, אבל אז זה היה בעיסקית ולא הרגשתי שדגמתי את המסעדה מספיק כדי לכתוב ביקורת. עכשיו אני בטוח: "אדורה" היא מסעדה נהדרת. רוצו.

פרטים: אדורה, בן יהודה 226, תל-אביב, טלפון: 03-6050896

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, לאוהבי יין, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על אדורה

  1. רני הגיב:

    תודה פיינשמקר. אכן היתה ארוחה כדבעי, ואדורה שוב הוכיחה את עצמה כמסעדה שנותנת הכי הרבה תמורה בעד האגרה בתל אביב. רשימת היינות כאן לא גדולה אבל טובה, ומובססת בעיקר על יינות ישראלים. אני בהחלט בעד דמי חליצה (אם הם סבירים) במסעדות, וההנחה שניתנה לנו ניתנה ללא שום פנייה מצדנו, ועל כך "שאפו".

  2. רינה הגיב:

    מסעדה נעימה ביותר ושירות מכל הלב. האוכל גם כן מעניין למרות שהייתי מעדיפה מנות קצת יותר שמרניות. בגלל זה אין לי הרבה מה להזמין אז אני לא באה לעיתים קרובות וחבל.

  3. סיון הגיב:

    הזמנתי מקום מראש לשישי ערב לחגוג יום הולדת לאחד מבני המשפחה, מהרגע שנכנסנו עד הרגע בו קיבלנו את המשקאות עברה כשעה (על השעון), בעודה מגישה לנו את השתייה שואלת אותנו המלצרית אם לפנות לנו את הצלחות של המנות הראשונות והופתעה לגלות שעדיין לא קיבלנו אותם, מה גם הוגבלנו בשעת ישיבה במקום. המארחת כטבען של מארחות תלאביביות לא הייתה כ"כ חביבה. אחראית המשמרת ניגשה אלינו באיזשהו שלב ומאוד מאוד התנצלה, והבטיחה לפצות אותנו, פוצינו במנת לחם (2 מנות לחם היו על שולחננו כבר) ולקינוח כדור גלידה. אמנם האוכל היה טעים ברמות, כ"כ טעים שהשכיח לרגע את עגמת הנפש אך הפיצוי הוא אינו פיצוי. יצאו עלובים, לא מומלץ…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s