פרידה קאלו

אינני יודע מדוע בחרו מקימי הבר-מסעדה החדש "פרידה קאלו" בציירת המקסיקאית הביסקסואלית כשם למקום שלהם, אך טוב שעשו כך. אם המקום יחזיק מעמד (וכדאי מאוד שכך יקרה) הוא ינציח את שמה של מי שבשל העובדה שרק אביה היה יהודי, סביר שלא תונצח בצורה רשמית כלשהי במדינת ישראל.

המסעדה ממוקמת במבנה יפיפה לשימור ברחוב לילנבלום, קרוב מאוד לאלנבי, וכוללת שלושה חללים: אחד מרכזי, שכולל את הבר בו ישבנו (ובו אסור לעשן), וחדר נוסף וחצר בהם מותר לעשן. ה"קונספט", כמו שנהוג לומר, הוא בר עם מנות ראשונות ואחרונות, שזה רעיון מצויין, כי בינינו, אלו הדברים הכי טעימים בכל ארוחה, ולמי יש כוח למנות עיקריות (ובטח שבקיץ). על המטבח הופקד יואב בלימן, שף עם ניסיון בכתית, מזרין ודיטה, שאכן מצליח לספק אוכל בכמה רמות מעל האוכל הרגיל בברים.

הרכבנו ארוחה מארבע מנות: סביצ'ה (עם צנוניות, בצלצלים וצ'ילי – 39 ש"ח), קרפצ'יו (39 ש"ח), חזה ברווז צרוב (39 ש"ח) והום פרייז (12 ש"ח). מלבד ההום פרייז, שמוגדרים בתפריט כתוספות (ונלקחו רק כדי להשביע את תאוות הפחמימות שלי), ולא היו משהו, שאר המנות היו מצויינות. במיוחד התלהבתי מחזה הברווז, שהוגש על סלט אגוזים והגיע עם כוס של מרק אפרסקים קר ששימש כרוטב למנה, אבל היה טעים גם בנפרד.

אחרי התפעלותי מתפריט היין האדום הנאה, ואכזבתי (הרגילה במסעדות העיר) מהמבחר הדל של היין הלבן, החלטנו ללכת על קוקטיילים (כל אחד עולה 36 ש"ח). הראשון היה וואמפייר שמבוסס על טקילה וליים, אבל עם תוספת של פלפל אדום שהופכת אותו נשכני (שלא לומר – חריף בטירוף), והשני בוקס עם וודקה אגסים ולימון ועם שרטרז ירוק (הליקר הקטלני האהוב עלי). לא נשאר לנו כוח לקינוח, אבל התחייבנו בפני הברמן הנחמד שבפעם הבאה ננסה את מנת הדגל של המקום (קלפוטי דובדבן ופיסטוק?), ונראה לי שנעשה זאת בקרוב.

לסיכום – "פרידה קאלו" היא עוד מרענן מצויין לקיץ. כן ירבו!

פרטים: פרידה קאלו, לילנבלום 43, תל-אביב, טלפון: 03-5660481

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, בר, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פרידה קאלו

  1. rachel הגיב:

    הגענו 5 איש לחגוג יום הולדת ולמרות שציינו זאת בעת הזמנת השולחן, זה לא זכה לשום התייחסות.
    הגענו לארוחת טעימות. טעימות של אוכל בינוני למדי היה שם, ארוחה ממש לא. כמויות מזעריות וקמצניות של אוכל בעל יומרה אך ברובו חסר טעם.שום דבר דומה למסעדות שף אמיתיות,כמו במסה בקימל או ויולט, למעט מנת המוס לקינוח (קינוח אחד בארוחת טעימות לזוג)לא הייתה שם מנה אית ראויה. גם ארוחת הילדים שמוגשת עד גיל 13 , בספק אם תשביע ילד בן שנתיים. דוגמיות מזון זעירות. נאלצנו להזמין 2 ארוחות ילדים והילדה נשארה בסופו של דבר רעבה, לא נורא פיצינו אותה בסמבוסק באבולפיה שעלה לעין ארוך על הבושה הקמצנית של המסעדה. לכל אלה התלווה ש/ירות ממלצר שלא הייתי נותנת לו לנקות שירותים במקדולנדס. חסר תודעת שירות . למעשה כל אנשי השירות נתנו את ההרגשה "יאלה תאכלו תשאירו כסף והרבה ותחפפו" . לא נייתה כל תחושה של שירות שבה להעניק חוויה.
    "אכלנו אותה" ולא במובן החיובי, אלא שילמנו סכום לא מבוטל של 500 ש"ח (במסגרת מבצע של 50% הנחה- כלומר הבזיון שחווינו שווה לדעת המסעדה כ-1000 ש"ח).
    לסיכום- שומר נפשו ירחק.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s