הייתי לא מזמן ב"נורמן" – האח הקטן והחמוד של "נורמה ג'ין", מה שהזכיר לי שהאחות הגדולה היא עוד אחד מהמקומות האלה, שאנחנו הולכים אליהם הרבה, אבל איכשהו עדיין לא כתבתי עליהם בבלוג.
"נורמה ג'ין" הייתה פעם פאב. היום הייתי מגדיר אותה יותר כמסעדה עם בר – אבל איזה בר! האוכל כאן הוא טוב, אבל העיקר זה השתייה, וליתר דיוק – הבירות והוויסקי. המקום מציע מבחר מסחרר של וויסקים (130 סוגים, ע"פי הפירסומים), וכ-60 בירות שונות הכל רחבי תבל, חלקן מהחבית. בין הבירות יש כאלה עם תפוחים ("ניוטון"), מותססות בדבש ("ברבר וינטר"), עם דובדבנים ("קריק"), ו"סתם" כל מיני בירות מנזרים בלגיות מעניינות.
התפריט, כצפוי, כולל כל מיני המבורגרים, כנפי עוף וסטייקים, אבל גם מנות מקוריות יותר כמו "קרפצ'יו סינטה בבורבון", או קלמארי בגריל. למרות שניסיתי גם את הספייר-ריבס, וגם את כריך העוף קייג'ן (שהיו טובים), לרוב אני מתפתה ללוות בירה טובה בנקניקיות הבית. אחת מהן (כשרה במיוחד), עשויה עם בייקון, ויסקי וזרעי כוסברה, והשנייה היא נקניקיית טולוז עם גבינת פקורינו. בחיי שזה מוריד את הבירה ממש טוב. עוד נקודה לטובת המקום הם "מסלולי הטעימות" שהוא מציע. אפשר לקבל סט של בירות (או וויסקים) בכוסות קטנות יותר וכך לטעום מבחר ולעשות השוואות. זה נחמד ולרוב גם מחכים.
לסיכום, נורמה ג'ין היא מקום מומלץ ביותר לכל חובב אלכוהול (שאינו יין – ביין הם די חלשים). בנוסף לחלל המרכזי יש גם חצר נחמדה בחוץ, וגם צ'ופר לכל מאותגרי החנייה בתל-אביב (כלומר – לכולם) – חניון ענק וחינמי ממש מחוץ למסעדה (על רחוב אליפלט). אז שווה להגיע לפני שפיתוח האיזור יתקדם. אז, כמובן, החניון כבר יהיה בתשלום, או שיבנו עליו איזה מגדל או שניים…
פרטים: נורמה ג'ין, אליפלט 23, תל-אביב, טלפון: 03-6837383
נורמן הוא האח הקטן והחמוד אם כי המבוגר בכמה שנים מנורמה-ג'ין.
(אוי…. היו זמנים שהוא היה כמעט פאב הבית… כשהיינו צעירים)
בהחלט אחד המקומות הכייפים להעביר ערב…
אחד המקומות האהובים עליי בעיר, אם לא הבכיר מכולם.
חגגתי שם שני ימי הולדת, ואני חוזר למקום שוב ושוב.
ביום השני הקרוב נהיה שם שוב למי שרוצה לבוא להגיד שלום 😀
אני אמביוולנטית לגבי המקום. עד שלא הכרתי שם את הבעלים/עובדים, קבלתי שירות לא ממש נעים. מאז שאני כן, אני מקבלת שירות מעל ומעבר לנעים. למרות שדי טעים שם, אני קצת מתבאסת כל פעם שאי אפשר לצאת משם בפחות מ-60 ש"ח לאוכל, גם אם לא ממש מגיעים רעבים. אין שום דבר בגודל כרסום, ואם יש, אז זה לא מתבטא במחיר. גם תמחור האלכוהול לא נמוך, מה שמתבטא בייחוד באלכוהול הפשוט יותר (בסינגל מאלטים פשוט אין למה להשוות… 🙂 ). נראה לי שלא הייתי מגיעה לשם יותר מדי מיוזמתי אלמלא קבוצת חברים שלי שמקיימת שם פרלמנט קבוע לעתים קרובות מאוד.
בכל מקרה, המנות שאני הכי אוהבת שם הן המריאז' דה פרומאז' (או בעברית, גבינות ופירות, אבל רק כשיש אגסים 🙂 ) וקורדון בלו (אבל נדמה לי שזה לא היה שניצל עוף אלא בשר אחר ושווה) על פירה חצילים – משהו גאוני.
שירות זוועה – לא שווה את הביקור, יש מספיק מקומות בתל אביב שהבעלים בהם מתנהגים כמו בני אדם.
מסכימה עם שרון – השירות נוראי ויש שם מנהל משמרת חצוף בשם יותם שמעליב את הלקוחות. לא שווה את הבר המרשים – יש בירות לא פחות טובות במקומות אחרים