הארוחה המופרכת ביותר בעולם (כולל מתכונים!)

הרעיון היה כזה: להכין ארוחה מופרכת לחלוטין. מנות עם שילוב מרכיבים כ"כ מוזר שכל אחד יעשה מיד פרצוף של "איכס, מגעיל!", ועדיין, שהאוכל יהיה אכיל, ואם אפשר – אפילו טעים. ואיך להמציא מנות כ"כ משונות? כאן באו לעזרתי תסריטאי סידרת הקאלט אחד העם 1. זה הקטע מתוכו באה ההשראה לארוחה:

http://youtu.be/60BML701cMk

וזה בדיוק מה שהכנתי:

למנה ראשונה: ממרח דג סול עם ריבת חלב וקצח.

למנה עיקרית: לשון בקר עם חלבה.

ולקינוח: מרק אשכוליות קר עם עוגיות עבאדי מרוסקות וקצח.

חברינו הטובים אורי ואסף, מהמעריצים השרופים של הסידרה, הוזמנו לארוחה (בלי לדעת מראש למה הם באים…). הקונספט היה פשוט: אני מקפיד על הבסיס של המנות, בלי לשנות או להחסיר שום מרכיב, אבל שומר לעצמי את הזכות להוסיף מרכיבים נוספים.

הרעיון מאחורי המנה הראשונה היה ליצור שילוב של דג הסול עם גבינה (בדומה לשילוב המקובל של גבינת שמנת וסלמון), ולהוסיף מרכיבים חריפים (פלפל חריף וחזרת) שיאזנו את המתיקות של ריבת החלב.

ממרח דג סול עם ריבת חלב וקצח - המצרכים

והנה המתכון:

ממרח דג סול עם ריבת חלב וקצח

נתח דג סול במשקל 150 גרם נקי מעצמות
200 גר' גבינת שמנת 3%
1/4 פלפל ירוק חריף
1 כף של שורש חזרת מגורר
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מעט ריבת חלב
מעט קצח
להגשה: קרקרים (רצוי קרקר דק עם שומשום וקצח), נבטי צנונית

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הדג במעט שמן משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג ומורידים את העור. חותכים לחתיכות קטנות.

2. מקציפים את גבינת השמנת, מוסיפים את הפלפל הירוק החריף קצוץ דק, את החזרת, העירית והפלפל השחור ובסוף את חתיכות הדג.

3. מגישים על קרקרים, מניחים מעל מעט ריבת חלב ומפזרים קצח. אפשר לעטר בנבטי צנונית.

ממרח דג סול עם ריבת חלב וקצח

מה אני אגיד לכם, אולי לא תאמינו, אבל יצא נהדר. כולנו היינו המומים מכמה שזה היה טעים.

המנה העיקרית הייתה אתגר שונה. כדי לשלב את לשון הבקר עם החלבה ניסיתי למצוא מצרך נוסף שהולך עם שניהם. החלטתי על טחינה, שהיא מצד אחד קרובתה של החלבה ומצד שני יש סיכוי שתשתלב טוב עם הלשון.

לשון בקר עם חלבה

לשון בקר
2 כוסות יין אדום
ליטר וחצי מים
עלי דפנה
כמה גרגרי פלפל אנגלי
2 בצלים
2 גזרים
חבילה של פטריות שמפיניון
מלח ופלפל שחור גרוס

טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
חלבה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הלשון בסיר עם היין, המים והתבלינים כשעתיים עד שהיא מתרככת. מוציאים, מצננים מעט ועדיין שהיא חמה קולפים את הקרום העבה העוטף אותה. שומרים את הנוזל.

2. מטגנים את הבצל, הגזר והפטריות בשמן. מוסיפים לנוזל הבישול של הלשון ומצמצמים את הרוטב.

3. אחרי שהלשון הצטננה לחלוטין, פורסים לפרוסות לא עבות, ומחזירים לרוטב המצומצם. מבשלים עוד חצי שעה ברוטב.

4. מערבבים כמה כפות של טחינה גולמית עם מיץ הלימון ועם מעט מים עד לקבלת תערובת נוזלית אך עדיין סמיכה.

5. מניחים כמה פרוסות של לשון במרכז צלחת ועורמים עליהם ירקות. שופכים טחינה מסביב ועליה מניחים גושי (או שערות) חלבה.

לשון בקר בחלבה

באמת יצא פיוז'נט. די ברור שהחלבה לא ממש הוסיפה למנה. מצד שני, היא גם לא מאוד הפריעה.

המנה האחרונה הייתה, מבחינתי, הקלה ביותר מבחינת התיכנון. הקונספט נראה לי כ"כ גאוני שהחלטתי להשאיר אותו בדיוק כמות שהוא. התוספת היחידה הייתה קצת עלי נענע קצוצים.

מרק אשכוליות קר עם עוגיות עבאדי מרוסקות וקצח - המצרכים

מרק אשכוליות קר עם עוגיות עבאדי מרוסקות וקצח

אשכוליות צהובות ואדומות (אשכולית לסועד)
עוגיות עבאדי מלוחות (2 עוגיות לסועד)
עלי נענע קצוצים
קצח

אופן ההכנה:

1. קוטמים את תחתית האשכוליות ואת החלק העליון שלהן, וחותכים את הקליפה כך שבשרן ישאר חשוף. קוצצים אותן לחתיכות בגודל בינוני ומעבירים אותן לקערה עם המיץ שניגר מהן. מוסיפים עלי נענע קצוצים ומצננים במקרר.

2. מניחים את עוגיות העבאדי בתוך שקית ומרסקים אותן בעזרת פטיש שניצלים. דואגים שישארו חתיכות בגדלים שונים.

3. יוצקים את המרק הקר לקערות מרק, מפזרים את העוגיות המרוסקות למעלה ומעטרים בקצח. מגישים מיד.

מרק אשכוליות קר עם עוגיות עבאדי מרוסקות וקצח

לדעתי המרק יצא מעולה. כך חשב גם אורי. לאסף והבנזוג, לעומת-זאת, היה קצת קשה עם החמיצות של האשכוליות, כך שבדיעבד כדאי היה אולי להוסיף גם מעט סוכר.

לסיכום, המבצע הוכתר בהצלחה. על השאלה בשם הבלוג ("היה טעים?") שנראית הפעם רלוונטית מתמיד ניתן להשיב באופן חד משמעי: כן.

גורמה, גורמה, גורמה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכלים בבית, מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

18 תגובות על הארוחה המופרכת ביותר בעולם (כולל מתכונים!)

  1. Islay הגיב:

    על זה יש לי רק דבר אחד להגיד:

    "ימי חמישי אלו היו מצחיקים מאד, שהרי לא היתה לו לדוד סבוני אשה שתבשל את ארוחתו! וגם משהו מעין עוזרת לא היה לו, ולכן אכלו שניהם בכל יום חמישי כל מיני מאכלים מטורפים. פעמים נקניק מעושן עם קצפת. או כעכים מלוחים עם ריבה. או עוגת דובדבנים עם חרדל אנגלי. חרדל אנגלי היה חביב עליהם מחרדל גרמני, כי האנגלי חריף יותר ונושך, כאילו שיניים בפיו."

    וגם:

    "משהגיעו לבית הדוד, ישבו מיד אל השולחן. ארוחתם היתה עוגת בצלים וסלט בשר עם מיץ פטל. – אנשי ספרטה הקדמונים אכלו אפילו מרק דם בלי לעקם את חטמם, – אמר הדוד. – איך האוכל בעיניך, ידידי הצעיר?
    -נורא טוב, – השיב דני.
    – כן, כן, האדם צריך להתחסן, – אמר הדוד. – בצבא היו נותנים לנו אטריות עם דג מלוח; וכשהיינו סטודנטים – אורז מבושל בסכרין. מי יודע מה יגישו לכם כשתהיו מבוגרים? לכן אכול, בני, עד שתתיבל קיבתך! – ובאמרו זאת הוסיף עוד מיץ פטל על סלט השר שבצלחת דני.
    אחרי הסעודה נגשו ראשית-כל אל החלון וציפו לבחילה שתבוא. אך לשוא."
    :mrgreen:

  2. Islay הגיב:

    וגם, אנשים שקונים סימפוניה 3% הם מוקצים. פחות מ-5% זה לא גבינה. 😕

  3. פיינשמקר הגיב:

    אכן, במחשבה שניה אולי הייתי צריך להכין את הארוחה ב-35 במאי…

  4. יוחאי הגיב:

    יותר פיוז'ון מזה, אין!

  5. Ex. Tola'at הגיב:

    This is the first time I am happy I wasn't invited to a dinner you cooked…

    R

  6. נדב הגיב:

    ועל זה נאמר:

    אתה לא אמיתי!

    😉

    😀

  7. רני הגיב:

    ענק! אבל לדעתי רימית עם הריבת חלב. בפעם הבאה אני רוצה לראות סביצ'ה סול ברוטב ריבת חלב… 😯

  8. דולי הגיב:

    ): הקדימו אותי עם ה-35 במאי! ישר חשבתי על זה. כל הכבוד על האומץ…

  9. פיינשמקר הגיב:

    כן, כנראה הארוחה הבאה תהיה חייבת לכלול עוגת בצלים וסלט בשר במיץ פטל…

  10. foodha הגיב:

    ומדוע לא הוענקו לארוחה כוכבים?
    ומה שתיתם עם כל מנה?
    הקפדת על התאמת יין? נראה לי היית יכול לרצרץ עם יין קינוח…

  11. חולפת הגיב:

    כל הכבוד על האוכל והמחווה.
    אנשים שמעריכים את אחד העם 1 יש להם, מתברר, גם טעם משובח האוכל…

  12. פיינשמקר הגיב:

    foodha – כוכבים אני נותן רק לאחרים…
    בעניין השתייה יש לציין שלא הפגנו מקוריות רבה – היה לנו טורס סנגרה דה טורו פתוח שצריך היה לסיים… זה גם המקום להודות שבהתאם לאופי הפריקי של הארוע אכלנו גם פריקי עם אוכמניות ושקדים.
    חולפת – תודה!

  13. דניאל הגיב:

    תקשיב…אני מעריץ אותך..חח אתה מלך..זה אחד הדברים המצחיקים ביותר שנתקלתי בזמן האחרון..

  14. אור הגיב:

    היי עופר!

    פעם ראשונה שאני קורא אותך, וזה פוסט אדיר.

    אשמח אם תיצור איתי קשר במייל:
    rockingmusic@gmail.com

    יש לי הצעה מעניינת 🙂

  15. ניר הגיב:

    יפה מאוד
    בקטע שבו תקווה מתארחת אפשר לראות על השולחן את הארוחה ,אבל שם יש חסה עם קצח וקוביות גדולות של חלבה עם בשר כנראה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s