דיאנא

אני לא כותב על הרבה מקומות מחוץ לתל-אביב-יפו. אם לדייק קצת יותר, זה הולך להיות המקום הראשון מחוץ לאיזור חיוג 03 שאכתוב עליו. אולי זה בגלל שאנחנו כמעט לא יוצאים מהעיר. לפחות מבחינה קולינרית, אין הרבה סיבות טובות לצאת.

מצד שני, שמעתי כל-כך הרבה על דיאנא, שהייתי חייב להצפין לנצרת ולבדוק על מה המהומה. כך מצאנו את עצמינו, הבנזוג ואני וחברנו ההיטקיסט (שכבר אוזכר כאן) שהוזעק מחיפה, מתדפקים על דלתה של המסעדה בשבת האחרונה.

רק מה, לא היינו המתדפקים היחידים. השעה הייתה 3, המסעדה הייתה מלאה לגמרי, והמונים צבאו על הדלתות (או, אם להיות פחות פרוזאים, חסמו את המדרכה בכניסה למסעדה). הבנזוג הצליח, תוך תרגיל הסחה נועז, לחדור פנימה ואף למצוא מלצר, שעשה איתו עסק כזה: המלצר ירשום את שמו (מה שנרשם היה: איראן) ובתמורה ערן יחזור בארבע וחצי. הוגן. כשערן הצליח לפלס את דרכו החוצה ושמענו את הבשורה, החלטנו שכנראה זה רמז ממישהו למעלה לנצל את הזמן הפנוי ולערוך ביקור בכנסיית הבשורה. חזרנו בשעה היעודה ואחרי עוד המתנה קצרה הושבנו בשולחן המיוחל.

מה שאני ידעתי על דיאנא הסתכם בשתי מילים: סלטים וקבב, וזה בדיוק מה שהזמנו. כמות הסלטים שהיגיעה (25 ש"ח לסועד) הייתה מספיקה להאכיל גדוד קטן. היו שם טחינה ירוקה, עגבניות בטחינה, קישואים בטחינה, טחינה עם כרובית מטוגנת (מעולה! ביקשנו עוד), פלאפל עם שומשום (עם קצת טחינה…), סלט אבוקדו, סלט ירקות, גזר בשומשום, חומוס (לא יותר מבסדר), חצילים על האש, חצילים ופלפלים אדומים, לבנה (מצויינת), וסלטי עשבים שונים ומשונים, שמהם זיהיתי סלט כוסברה, סלט רוקט וסלט חמציץ (טוב, את זה לא ממש זיהיתי – המלצר עזר…). היו ודאי עוד סלטים שאני לא זוכר – באמת שהיה מגוון אדיר וכמעט כולם היו טובים מאוד עד מצויינים.

למרות שלי, לפחות, כבר לא היה כוח להמשיך לאכול, הזמנו שתי מנות של קבב טלה (75 ש"ח למנה). הגיעו קבבים שמנמנים וחמודים שבשרם נקצץ לעינינו כמובטח, שישבו על פיתה ערבית ולצידם עגבניה ובצל קלויים, תפ"א ומג'דרה. זה המקום להודות: ציפיתי להתגלות (אולי בהשפעת הכנסייה) והיא לא הגיעה. הקבב היה טוב, אך לא משהו שלא אכלתי כמוהו בעבר.

לסיכום, דיאנא מקבלת 4 כוכבים בזכות הסלטים שלה, שבשקלול המגוון והאיכות אין להם מתחרים (נכון שעדיין לא אכלתי ב"אל באבור"). בפעם הבאה אנסה לא להגיע בשבת, ואזמין מקום מראש.

פרטים: דיאנא, פאולוס השישי 51, נצרת, טלפון: 04-6572919

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, לצמחונים, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על דיאנא

  1. מיסטר מאניפני הגיב:

    אסור, אסור, אסור לאכול בדיאנא בשבת.
    טוב, אולי לא ממש ממש אסור, אבל בטח לא מאוד מומלץ.
    מה שכן מומלץ זה להתמקד בתבשילי הכבש שלהם (צוואר כבש מדהים!) ובסלטי העשבים (עד לפני חודש היו גם מנות מדהימות עם עולש-בר, עכוב וריג'לה). והכי מומלץ לפנות איזה יום שטוף שמש באמצע השבוע ולחקור את המסעדה כמו שצריך, כשלמלצרים יש זמן לנשום ולהסביר על האוכל (כדאי לנג'ס ולשאול אם יש מנות מיוחדות שאינן בתפריט), וכשהמטבח לא עובד בקצב של בית-חרושת.
    ואם כבר אוכל ערבי-גלילי: מסעדת עזבה בכפר ראמה. דאם, איזה אוכל.

  2. Islay הגיב:

    גם אני לא התלהבתי, לא מהקבב וגם לא מי יודע מה מהסלטים – היה די סטנדרטי. במשך כל הקריאה עמד לי על קצה הלשון "אבל… אבל… אבל… אל באבור!" עד שהגעתי לשורה האחרונה. 🙂 לדעתי אל באבור לוקחת את דיאנא בהליכה עם יד קשורה מאחורי הגב, גם בבשר ובעיקר בסלטים, שאותי לפחות השאירו מעולפת על הרצפה. כל אחד יותר נפלא ומפתיע ומחדש מהשני. אין שם שום דבר סטנדרטי והכל טעים לאללה.

    בקיצור, אתם חייבים ללכת. וזה אפילו לא כל כך רחוק. 8)

  3. פיינשמקר הגיב:

    נו, טוב, אני כבר רואה שנצטרך לעזוב את תל-אביב שוב…
    מה לא עושים בשביל הבלוג… 🙂

  4. אם כבר נצרת ואוכל מיוחד, אז עדיף אל רידא:
    http://www.foodblog.co.il/article.asp?aid=810
    וגם לא תצטרכו ללכת ולחזור אחרי שעה וחצי…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s