אסיף

ראשית, אני חייב להודות שאפילו אם "אסיף" היה מקום גרוע (והוא ממש לא) הוא היה מקבל ממני קרדיט ענק על השם הנפלא, העברי והישראלי כל-כך. אז, Ronine James, Frame, Black Steer, Zinc, 2C ודומיהם – תלמדו, בבקשה. שנית, וזה קצת משעשע, היום פתחתי את טיים אאוט, וגיליתי שמתפרסמת בו ביקורת של יובל ג'וב הרגיל על "אסיף", בדיוק יום אחרי שאכלנו בו – אז יש לכם אפשרות להשוות את הביקורות (ולהאמין לי)…

הלכנו עם חברינו הטובים צ' וש'. אני בטוח שאחד מהם ביקש ששמו המלא לא יוזכר, אבל אני ממש לא זוכר אם זה היה הוא או היא, אז אני הולך על בטוח. צ' וש' חזרו מהודו עם שלל סיפורים (בדרך כלל לא תואמים), ואנחנו נהנינו להשוות גירסאות ולנסות להבין אם הדוחק והעדר המרחב האישי הם אכן מזעזעים (צ') או נסבלים (ש'), ואם מקדש X הוא מיותר ומשעמם (צ') או מדהים ומרתק (ש').

אם נחזור לישראל ולמקום בו אכלנו, נראה לי שהבעיה העיקרת של "אסיף" היא הנטייה הטבעית להשוות אותו ל"אורנה ואלה". טבעית, כי מדובר בפרויקט משותף של עינב ברמן, השפית של "אורנה ואלה" לשעבר (ושותפתן לכתיבת ספר הבישול המופלא שלהן), וניר פלר, שבישל גם הוא ב"אורנה ואלה" (ואח"כ גם ב"ג'וז ולוז"). הציפייה למשהו בסגנון "אורנה ואלה" מטעה. ראשית, מדובר במסעדה פרופר, ולא בבית-קפה/מסעדה. אין באסיף "מנות של בית-קפה", וזה לא נראה לי מקום שארגיש נוח להזמין בו רק קפה. זה מקום לאכול בו. שנית, העיצוב מהודר יותר (כולל מגבות בד קטנות בשירותים – דבר שדרך אגב אני מאוד אוהב. מישהו מתנדב לקנות לנו הביתה?), והאווירה נוטה יותר לכיוון המהוגן, אם כי וודאי שלא המעונב. מבחינת האוכל, גם הוא מנסה להיות יותר יצירתי, ולפעמים גם מצליח.

התפריט משתנה בכל שבוע, כך שאם תשוו את מה שאכלנו למה שיובל מהטיים אאוט אכל, תגלו דימיון מסויים בחומרי הגלם, אבל לא בשילוב שלהם, וזה מאוד נחמד. התפריט די מצומצם, וכולל כ-5 מנות לבחירה מכל קטגוריה (ראשונות, עיקריות ואחרונות). לפתיחה חלקנו שתי מנות ראשונות טובות: ריזוטו שחור עם סבידה (סוג של דיונון), וסביצ'ה של מוסר-ים (עם לימון, צ'ילי וכוסברה). כל אחת מהמנות הללו תומחרה ב-52 ש"ח, שזה לא מעט בכלל. לשולחן הגיעה גם סלסלת לחמים מעולה (אני אהבתי מתוכה במיוחד את לחמניות הסלק).

המנות העיקריות שהגיעו לשולחן היו ניוקי ברוטב פסטו, פילה של מוסר-ים על כרוב ובייקון, תבשיל חומוס ועגבניות על אורז, וסינטה עם ציר בקר שהוגשה עם רושטי תפוחי-אדמה (אני הזמנתי, ברור שאני). הסינטה שלי הייתה טובה מאוד (אם כי סינטה היא סינטה ולא יותר, ובזה אני יכול להאשים רק את עצמי), וגם הניוקי. נמסר לי שהמוסר היה טוב, אך להערכתי, המנה הטובה ביותר הייתה תבשיל החומוס שהיה עשיר כל-כך בטעמים וניחוחות עד שלא התאפקתי וגנבתי מהבנזוג כל הזמן.

ש' חברה לי במאבקי הצודק להזמנת קינוח, ושאר יושבי השולחן נאלצו להיכנע. הזמנו משהו דומה לקרם ברולה (קראו לו בשם ארוך ומוזר, שאין שום סיכוי שאשחזר) עם תפוז דם. היה קטן (הוזהרנו מראש) אך שווה ביותר. חבל רק שצ' והבנזוג חשבו שמגיע גם להם לחלוק בו… במהלך הערב שתינו סוביניון בלאן של עמק האלה, שהפתיע אותי מאוד לטובה (100 ש"ח). אני שתיתי גם כוס של פינו נואר, שכנראה יש סיבה שאני לא זוכר של מי הוא…

לסיכום: בצד השלילי, קצת יקר באסיף בערב (מנות ראשונות בין 40 ל-55, עיקריות בין 80 ל-100), וניכר שעדיין לא הכל מהוקצע. בצד החיובי, ניכר שיש המון כוונות טובות, והאוכל, ברובו, מעניין, מקורי וטעים מאוד. הייתי נותן ל"אסיף" קצת פחות מארבעה כוכבים, אבל בהחלט מנסה אותה שוב. אולי בפעם הבאה אבוא בצהריים – העיסקיות כנראה מאוד שוות.

פרטים: אסיף, לילנבלום 18, תל-אביב, טלפון: 03-5165198

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, לאוהבי יין, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על אסיף

  1. אורי הגיב:

    סעדנו לארוחת ערב אני ואישתי באפריל 2008, הקאלמרי במנת הפתיחה היה מעולה, הסברינה בקינוח היתה סבירה והמנות העיקריות היו מצוינות.
    למרבה הפליאה ביום ראשון בערב היינו הזוג היחיד במקום.
    שירות מעולה.
    קיבלנו קינוח נוסף ע"ח הבית (בגלל הסברינה שלא הלהיבה)
    ארזו לנו את הלחמים שנשארו להם לפני הסגירה כי ראו שאישתי הצמחונית מאוד נהנתה ממנו.
    אנחנו נחזור היה טעים ונעים.

  2. בודק נקוה הגיב:

    סעדנו אני ואשתי באסיף 3 פעמים, והרי המסקנות:
    1) יש סיכוי (לא מבוטל סטטיסטית לאור התגובה הקודמת) לסעוד לבד. במקרה הזה זוכים ליחס מופלא, לפינוקים, ואישתי הצמחונית אוהבת הלחמים אף קיבלה לחם הביתה על חשבון הבית.
    2) אני הייתי משווה את אסיף לאדורה ולא לאורנה ואלה. אסיף טובה מאדורה.
    3) לדעתי – ובלי כוונה להעליב אף אחד – ניר טוב יותר מעינב. מי שרוצה שאוכיח לו שכך הדבר יכול להזמין אותי פעמיים נוספות.
    4) הקינוחים קטנים.

    מומלץ!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s