ד"ר שקשוקה

עברו כמה שנים מאז הפעם האחרונה בה ביקרתי בד"ר שקשוקה, אבל אני עדיין זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי שם. כמי שהגיע מבית עם שורשים, איך נגדיר את זה… מזרח אירופאים, זו הייתה פגישת הבכורה שלי עם המטבח הטריפוליטאי, והמסקנה שלי הייתה חותכת: זהו, מצאתי את האוכל שאני אוהב. טעמים חזקים ובלתי מוכרים, חריפות משכרת, פשוט תענוג.

מאז ביקרתי בהרבה מסעדות טריפוליטאיות אחרות, אבל לא מזמן התחשק לי פתאום לחזור לד"ר שקשוקה. מה אומר – או שאני כבר פחות מתלהב, או שד"ר שקשוקה כבר פחות מלהיב. לכאורה, הכל נשאר כשהיה – אותם סלטים המוגשים לשולחן עם הלחם הלבן הכי פשוט והכי מתאים, אותו קוסקוס עם בשר ומפרום שתמיד הייתי מזמין, אותה שקשוקה (שהפעם הבנזוג אכל), אותו בינו במטבח, אז מה חסר? אולי איזו ייחודיות? לא יודע.

שלא תבינו לא נכון, היה טעים. רוב הסלטים נחמדים. הקוסקוס עצמו אוורירי ומעולה, והמפרום טוב (אם כי כבר טעמתי טובים יותר). לעומת זאת, השקשוקה שבזכותה קיבל בינו את הדוקטורט שלו הייתה מעט מאכזבת – משהו אולי ברמה של תואר ראשון, אבל לא של של דוקטורט. כמה ימים אח"כ הכנתי לבד שקשוקה שהיתה (לדעתי, כמובן) טובה יותר – ולי, כזכור, יש דוקטורט בתחום אחר בכלל…

לסיכום, אם אתם בסביבה, ומתחשק לכם קוסקוס – זו אופציה טובה. לבוא במיוחד זה נראה לי מוגזם.

פרטים: ד"ר שקשוקה, בית אשל 3, יפו, טלפון: 5186560

פוסט זה פורסם בקטגוריה 3 כוכבים - נחמד, יפו, כשר, לצמחונים, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על ד"ר שקשוקה

  1. almost30 הגיב:

    יכול להיות שהוא לא Phd אלא M.D. ? זה יכול להסביר הרבה 🙂

    האמת זו תזכורת נהדרת, אני לא הייתי שם שנים, אבל אני גר קרוב, אולי אקפוץ למנה לא מחייבת… ( מקבלים נקודות זכות על הביקור? אולי לBA כללי? )

  2. ויצמן טובה הגיב:

    על טעם ועל ריח אין מה להתווכח אך מי שמבין באוכל בכלל ובאוכל טריפוליטאי ביפרט יודע שהאוכל אצל בינו מד"ר שקשוקה טעים שחבל על הזמן. אין באף מסעדה טריפוליטאית כל כך הרבה סוגים של אוכל טריפוליטאי טרי בכל יום. מומלץ לבקש את הפינוקים של בינו הוא יודע לפנק. הבוריקה שעושה חשק של עוד הקבב המיוחד הלחם החם שמגיע בכל שעות היום מהמעפיה ישר לסועדים וכמובן האוכל

  3. אור בן-נתן הגיב:

    אחרי שלא הייתי במסעדה הזאת 15 שנים לפחות חזרתי אליה וקיויתי לחזור להצלחה של אז. אכזבה מהממת. אוכל מלוח במיוחד. קבב חסר טעם. איש לא שאל אותי עם טעים לי וכאשר כבר אמרתי שאני ממש מאוכזב הודיעו לי ש "הודענו למטבח". בהחלט אחד מהביקורים הגרועים שהיו לי במסעדות בשנה האחרונה. לא יקר במיוחד. 122 שח לסלטים, שקשוקה, קבב, מים וסודה. אין ספק שלא אחזור לשם.

  4. הודיה הגיב:

    נכון, הם מאוד ירדו ברמה.
    דרך אגב, רק אשכנזים נהנים שם,
    ספרדים שמבינים עניין מדירים רגליהם משם.

    ולפני שכולם קופצים… אני ממוצא מעורב כך ש"מותר" לי לרדת גם על אשכנזים
    וגם על ספרדים. מה לעשות, יש לי חסינות דיפלומטית…
    הפעם האשכנזים חטפו…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s