אבו אדהם

כתיבה על חומוסית "אבו אדהם" היא כניסה לשטח ממוקש. בניגוד לאבו-חסן, שלגביו אין כמעט חילוקי דעות בקרב חומוסאים (ואם יש – זה ממש לא מזיז לי), אבו אדהם שנוי יותר במחלוקת, במיוחד כשמדובר בסניף התל-אביבי שברחוב קרליבך. המקור הוא בכפר יאסיף, ולפני מספר שנים הגיע אבו אדהם לתל-אביב בקול תרועה רמה. יש גם סניף באבן-גבירול, שאני לא מכיר, וסניף חדש חדש בדרך בגין 29, שבניגוד לסניפים האחרים הוא בשרי, ואף בו טרם הייתי.

אני מגיע לאבו אדהם לאכול משוואשה. אני פחות חסיד של פול (ולכן מוותר על המחלוטה), ובטח שלא אקח סתם חומוס, אם אפשר לקבל את המומחיות של הגליל. המודל שלי למשוואשה הוא "עיסא" בעכו – מקום שאנשים פחות מכירים מ"סעיד" המיתולוגי, אבל לטעמי יש בו משוואשה מעולה, שמוכנה במקום, למולך. גם המשוואשה של אבו אדהם היא מאותו סוג – כבדה יחסית, טובעת בשמן זית, ומאוד מאוד טעימה (14 ש"ח).

אין טעם, לדעתי, להיכנס לוויכוח "מסבחה לעומת משוואשה". אני סבור שמדובר בשני דברים שונים. אם יכריחו אותי לבחור בין אבו-חסן לאבו אדהם, אבחר ביפו, אבל אם פתאום יתחשק לי לאכול משוואשה, אלך לאבו אדהם. זאת גם אופציה מצויינת למי שפיספס את שעות הפתיחה של אבו-חסן, או שנמצא במקרה באזור, או שסתם בא לו ניחוח של הגליל, באמצע החיים, בעיר החטאים רוויית המסבחות.

פרטים: אבו אדהם, קרליבך 7, תל-אביב, טלפון: 03-5625051

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, חומוסיה, לצמחונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על אבו אדהם

  1. איל הגיב:

    אני חושב שדווקא הויתור על החומוס באבו אדהם הוא טעות.
    החומוס נימוח וגרגרי החומוס החמים והרכים מוסיפים למרקם טעם מנצח.
    לדעתי אחת ממנות החומוס הטובות ביותר שיש לתל אביב להציע.

  2. אור הגיב:

    מה זה משוואשה? 😯

  3. פיינשמקר הגיב:

    אור – משוואשה היא סוג של תבשיל חומוס חם – בדומה למסבחה. מדובר בגרגרי חומוס מבושלים, המעורבבים בטחינה ונוזלי הבישול של החומוס, ומעליהם (או מסביבם) שמן זית ותבלינים. ההבדל בין מסבחה וחומוס (מלבד ההבדל הגיאוגרפי – במרכז עושים מסבחה ובצפון משוואשה) הוא בדרגת הסמיכות (ברוב המקרים משוואשה כבדה יותר ממסבחה), ובכמות שמן הזית (בגליל מטביעים את הכל בהרבה שמן-זית, במרכז הוא יחסית במשורה).

    איל – מבטיח לנסות בפעם הבאה…

  4. קימל הגיב:

    אכלתי באבו-אדהם בת"א מעט לאחר שנפתח הסניף הראשון. היה טעים, אבל אין מה להשוות בכלל עם המקור הצפוני. אני, אני בכלל לא אוהבת חומוס. אני אוהבת אבו-אדהם. כל מי שאכל רק בתל-אביב, פשוט לא יודע מה הוא מפסיד.
    וגם אני, בהחלט, מעדיפה את המשוואשה על פני החומוס. בייחוד המשוואשה של אבו-אדהם, שהיא מרעננת ולא כבדה כל כך – עם המון לימון ושום. טעים-טעים.

  5. גדי הגיב:

    גם החומוס וגם המשאושה בקרליבך מעולים. למי שאוהב טעם חזק יותר אז המשאושה היא המנה שלו. החומוס עדין מאד. בכל מקרה, אני סועד קבוע באבו אדהם בקרליבך ונהנה שם תמיד גם מהאוכל וגם מהשירות. אמשיך להיות שם לקוח קבוע. יישר כח.

  6. הודיה הגיב:

    הייתי רק בהתחלה והיה מעולה.
    אחרי שהוא חזר לצפון הרמה ירדה פלאים ומאז לא ביקרתי שם.

כתוב תגובה לפיינשמקר לבטל