מוזס

"מוזס" היא עכשיו רשת של מסעדות. אנחנו, שמעדיפים תמיד את לב תל-אביב על פני הרצליה או רמת החייל, הגענו למסעדה המקורית בשדרות רוטשילד בשבת בצהריים. היה יום נהדר, סתווי ושמשי (צרוף ביטויים שכנראה אפשרי רק בארץ), והתלוו אלינו חברינו מגני תקווה ש' וא', מצויידים היטב בשתי בנותיהם. מוזס, אגב, היא מקום ידידותי ביותר לזאטוטים, ומלבד תפריט ילדים (שכולל גלידה!) מציעים להם גם צבעים ודפי צביעה, שבלי שום ספק יעסיקו אותם במשך חמש דקות לפחות.

היינו במוזס כמה פעמים בעבר. אני חייב להודות שלא מצאתי בה את היצירתיות והתעוזה שאפיינו את אבי קונפורטי ב"צ'ימיצ'נגה", ושאני אפילו לא מצליח להבין מה זה בדיוק "מטבח אמריקאי עדכני". מצד שני, היה תמיד טעים, ותפריט הלילה הזול מספק פיתרון מעולה לתחושה הזאת, שתוקפת אותך לעיתים מאוחר בלילה, שאתה חייב, אבל ממש חייב עכשיו איזה המבורגר טוב.

מיד כשהגענו למוזס הפעם, התחוור לי סופית שחזרתי לארץ (הגיע הזמן אחרי 4 חודשים, לא?). זה לא היה בגלל העיצוב, שיכול באמת להחשב כעיצוב "אמריקאי עדכני", אלא בגלל ששירת אותנו ארז, שהוא סטודנט שלי במכללה. ש', כמובן, לא התאפק ופצח בשורת התחכמויות על היחס בין רמת השירות והציון בקורס, שכולי תקווה שארז הצליח להתעלם מהן. השירות, אגב, היה טוב מאוד, ולא, לא נראה לי שזה רק בגללי.

בגזרת העיקריות הזמינו ש' והבנזוג המבורגרים (את הארט בורגר – תערובת של בקר, עגל וכבש עם קטשופ פלפלים ואת הבקר הקלאסי בגרסאת ה-300 גרם שלו). כרגיל במוזס, הם היו משובחים ועשויים בדרגת ההכנה המבוקשת. א' הזמינה "פיש אנד פירה", שהייתה גרסא "ישראלית עדכנית" שהיא המציאה בו במקום ל"פיש אנד צ'יפס" (ויש לציין שלמסעדה לא הייתה שום בעיה לבצע את ההחלפה). אני בחרתי בעוף מושחר, שאמור לקבל את צבעו מציפוי בתערובת קייג'ן. העוף הגיע פחות מושחר ופחות חריף ממה שאני אוהב, אבל כשהוספתי לו את ההמצאה המופלאה שהונחה על השולחן – קטשופ פלפלים פיקנטי, הוא הפך למאוד טעים.

קרם ברולה של מוזס

החלק המיוחד והמעניין יותר של הארוחה הגיע בשלב הקינוחים. בחרנו במה שהומלץ לנו – קרם ברולה סמי-פרדו (חצי קפוא), ופונדנט שוקולד חם עם גלידת קרמל. זה היה גם הרגע המתאים לשלוף את המצלמה והתוצאות לפניכם. כן, זה נראה מצויין, וזה גם טעים. מאוד. קרם הברולה הוא, לטעמי, המנה הטובה ביותר בתפריט, וכזאת ששווה להגיע למוזס רק בשבילה. אם, לעומת-זאת, אתם חובבי שוקולד – משתלם לחכות (עד רבע שעה) לפונדנט – הוא מעולה.

פונדנט שוקולד של מוזס

לסיכום, מוזס היא לא מקום שהמציאו בו משהו חדש (אפילו לא את ההמבורגר), אבל היא דיינר מוצלח, ששווה להזכר בו מדי פעם. אה, וקרם ברולה סמי-פרדו כבר אמרתי?

פרטים: מוזס, שדרות רוטשילד 35, תל-אביב, טלפון: 03-5664949

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על מוזס

  1. Islay הגיב:

    אני מודדת מסעדות, בין השאר, לפי קיומן של מנות שנכנסות לרשימת ה-cravings שלי. במוזס, מוזר ככל שזה יישמע ולמרות שיש שם לא מעט דברים טעימים (מההמבורגר דוקא לא נפלתי), עשתה את זה דוקא האשכולית החצופה: שוט של אבסולוט מנדרין עם פרוסת אשכולית מקורמלת. פשוט וטיפשי אבל לא נפוץ בכלל וטעים לאללה. 🙂

  2. פיינשמקר הגיב:

    נשמע לי מעולה! קצת דומה לכל מיני סורבאים מתוקים-חמצמצים-מרירים שאני אוהב להכין כדי לרענן את החיך באמצע ארוחה כבדה.

  3. ליאור הגיב:

    המוזס בהחלט מקום ראוי והרוויח את מקומו בתור סוג של מוסד.

    מה שכן, לגבי סניף ת"א זכור לי (מביקור היחיד שלי בו) שירות מהגרועים שנתקלתי בו מעולם (ולא היה לחץ מיוחד באותו זמן). הבנתי משיחה עם עוד אנשים שזה לא תקרית בודדת (יכול להיות שהשתפרו זה היה לפני יותר משנה). בהרצליה לעומת זאת, קיבלתי שירות בסדר גמור, והאוכל אותו אוכל טוב.

    עוד דבר שאני אוהב ברשת זו אי היומרנות שלה שמתבטאת ביחס ובתמחור. כן ירבו.

  4. אור הגיב:

    לייט נייט מוזס, עכשיו אני באמת מתגעגע לארץ ולקטשופ פלפלים (וגם רעב)

  5. מאיה הגיב:

    לא הרבה אנשים יודעים את זה – אבל סלט הבריאות מדהים וזה הדבר היחיד שאני אוכלת שם (פעמיים בשבוע בערך, ולכן לא ארשה לעצמי לבלוס המבורגר שלם כל פעם – מסתפקת בביסים קטנים מחבריי לשולחן) הסלט עמוס בג'ינג'ר ונבטים והווניגרט עשוי ממיץ של עגבניות טריות. פשוט מעדן!

    עוד מנה מעולה היא ה"קרפצ'יו" בנוסח צ'אנג (שהוא לא באמת קרפצ'יו אלא יותר אנטי-תזה של קרפצ'יו – הוא בכלל עם ג'ינג'ר וכוסברה). והקינוח המומלץ: סלט פירות כמובן. אפשר גם להנות בלי לתקוע חמשת'לפים קלוריות… 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s