נועה

אין ספק שהזנחתי את הבלוג. חנוכה גדושה באירועים משפחתיים, מאבקים ציבוריים כאלה ואחרים, הוראה מפרכת (במכללות לא שובתים…) – כל אלו גזלו הרבה זמן, ולא הותירו לי פנאי לכתוב. העניינים התדרדרו כל-כך, עד שזכיתי לקבל תלונה רשמית מחברי לארוחה ב"נועה" לפני שבועיים, על שלא כתבתי ביקורת על סעודתינו. זה הזמן לתקן את המעוות.

"נועה" היא חלק מ"מתחם השף ניר צוק" (כך במקור) ביפו , שכולל גם את המסעדה המהודרת יותר "קורדיליה", ואת בר היין "Jaffa". היא מוגדרת כביסטרו, אך בעצם מתפקדת כ"מה שלא תרצה": מסעדה, בית-קפה, בר, או אף אחד מהם. יותר חשוב מההגדרה פורמאלית הוא האופי המיוחד של המקום, שטיים-אאוט הגדיר כ"free-style" – משהו כמו "פועה" או "ג'וז ולוז". נועה היא בעצם חצר יפואית מקורה עם קשתות, ויש בה שילוב של כיסאות וכורסאות מסוגים שונים, ריהוט וכלים משוק הפשפשים, נרות – בקיצור, עוד מקום אידאלי להרשים חברים מחו"ל או מגני-תקווה…

הפעם הגענו עם חברינו ההייטקיסט, הפסיכולוג, והאמן. ההייטקיסט אמנם הביע מורת-רוח מכך שאנו הולכים למקום שהיינו בו כבר, אבל מאחר שהבנזוג ואני הגענו היישר מקבוצת הקריאה שלי, הסכימו להתחשב בנו. נדמה לי שאף אחד לא הצטער. הלחמניות עם החמאה וממרח עלי הגפן שמוגשות לשולחן ב"נועה" הן פשוטות וטעימות. מרק היום היה מרק כרוב עם נקניקיות, שהיה נחמד מאוד. הבנזוג אכל בורי בעדשים שחורות וקארי, על מצע של אורז. בפעם הקודמת שהיינו בנועה מאוד התלהבנו מהמנה הזאת – הפעם פחות. כנראה היא היגיעה עם פחות רוטב, ומעט יבשה. נקניקיות הנועה שלי, לעומת זאת, היו עסיסיות כמו שצריך. חבל רק שגם הן הוגשו על אורז – זה קצת משעמם. שני סוגי רביולי התחרו על אהדת הקהל מולנו – רביולי בטטה בחמאת מרווה ויין לבן שאכל הפסיכולוג, ורביולי אנטריקוט ובייקון בשמנת וצלפים (כמה לא כשר אפשר להיות במסגרת אותה מנה, אה?) שחלקו האמן וההייטקיסט. הם עשו קולות של הנאה. גם מוסר "שובב" השתובב לו עם ראשי קלמארי בצד השני של השולחן, אבל לא הגעתי לטעום אותו.

לסיום, חלקנו טירמיסו ועוגת גבינה – שניהם היו מצויינים. אני חייב להודות שלניר צוק יש לפעמים "יציאות" קולינריות משונות, שהן לא הטעם של כל אחד. מאידך, כשהאווירה כל-כך נעימה, וכשהשף נעצר ליד השולחן שלך להמליץ על מנות, אני סלחני יותר כלפי האוכל (כך גם ב"פועה" וב"ג'וז ולוז"). הערה אחת לגבי תפריט היין: ניר – דחילק, יש עוד יינות לבנים חוץ משרדונה, גם ישראלים, גם טובים, ואפילו לא יקרים. הגיע הזמן לרענן את התפריט.

פרטים: נועה, הצורפים 14, יפו, טלפון: 03-5184668

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, בית קפה, יפו, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על נועה

  1. Islay הגיב:

    רביולי אנטריקוט ובייקון בשמנת וצלפים? מעבר לכך שזה נשמע מצוין, זו כזו קונטרה לרביולי בטטה בחמאת מרווה ויין לבן, שהוא כנראה הדרך הכי סטנדרטית להכין רביולי עלק לא סטנדרטי (יצא לי משפט קצת מסובך מדי… 🙂 ).

  2. Suedehead הגיב:

    הגיע הזמן, נקעה נפשנו מלחכות!! 🙂

    אני חושב שהיתרון הגדול של המקום הוא באמת באווירה המיוחדת, מה שמשדרג את החוויה מעבר לאוכל עצמו.
    האוכל היה טוב, אבל עניין היין הלבן אכן היה פישול. לטיפולו של הצוק.

    הפסיכולוג.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s