הרברט סמואל

הרברט סמואל, למי ששכח את שיעורי ההיסטוריה בכיתה י"א, היה הנציב העליון הראשון בתקופת המנדט הבריטי. כתומך נלהב בהחזרת המנדט הבריטי לארץ-ישראל, שמחתי מאוד על פתיחתה של מסעדה הנקראת על-שם הרברט סמואל וממוקמת בטיילת הקרויה אף היא על שמו. העובדה שמדובר במסעדה של יונתן רושפלד הוסיפה כמובן גם היא לעניין, וכך, במסגרת אירועי יום ההולדת של הבנזוג, מצאנו את עצמנו (כלומר, הובלתי אותנו ל…) שם.

הזמן שנבחר היה אחה"צ (ליתר דיוק, היינו שם מ-4 עד 6). חשבתי שזה זמן נחמד למקום שהעיקר בו הוא טאפסים ומנות ראשונות. ואכן, כך היה. ישבנו על הבר, ומיקמנו את עצמנו כך שנראה כמה שיותר ים וכמה שפחות את תחנת פז המכוערת ועבודות השיפוץ בגן צ'רלס קלור הנערכות ממול. פצחנו בשתי כוסות של קאווה משובחת, והחלטנו על ארוחה איטית והזמנה מדורגת מהתפריט – כל פעם עוד משהו שנתחלק בו. התחלנו עם טפאסים: סשימי טונה אדומה עם סלק, צנוניות ויוגורט, סלט קלאמרי ושעועית לבנה ברוטב טחינה גולמית, ולבבות ארטישוק וארטישוק ירושלמי במחית שום אפוי ופטרוזיליה. כל המנות האלו הוכנו בקפידה, והיו חגיגה של טעמים. אהבתי במיוחד את הקלאמרי שהיה צרוב במידה הנכונה ונשאר רך ולא צמיגי, כמו שצריך. יחד איתם הוגשה לנו סלסלת לחמים מצויינת, זייתים וחמאה (רכה).

אחרי הפסקה קצרה המשכנו. הזמנו הפעם מנה גדולה יותר – רביולי שרימפס. בעצם מדובר בתערובת של שרימפסים, אבוקדו, כוסברה ויוזו (פרי הדר יפני בטעם של בין מנדרינה לליים) שעטופים בבצק אורז. מנה מעולה, שהיא בדיוק לטעמי. רצינו ללוות אותה ביין לבן, אך מאחר שהבנזוג כבר הראה סימני עייפות (ועוד נכונה לנו תכנית ארוכה בהמשך הערב), הברמנית החמודה הציעה לנו לחלוק כוס של הסוביניון בלאן הניו-זילנדי של ססלוב. קיבלנו שני חצאי כוסות, שבכמות היו כמעט שתי כוסות מלאות. זו הפעם הראשונה שאני שותה מהיין הזה, וכנראה שאני הולך לערוך מסע ברחבי תל-אביב כדי למצוא אותו בחנויות – הוא היה נהדר. שקעתי במחשבות על הטיול שלנו למרלבורו בשנה שעברה, עד שהבנזוג ניער אותי והחלטנו להזמין עוד מנה.

הפעם הלכנו על פילה הבקר. שוב, צריך לזכור שלא מדובר במנה עיקרית, אלא בסוג של מנה ראשונה מוגדלת. מה שקיבלנו היה חתיכה קטנה של פילה צרוב בחוץ ומידיום-רייר בפנים (כפי שביקשנו), שנחה ליד פירה גס של תפוחי-אדמה ובצלצל קלוי. משובח. אני יודע. זה נשמע טוב מידי. אולי באנו בזמן טוב – כשריק, ואפשר היה להקצות לנו את כל תשומת הלב, אולי סתם היינו במצב-רוח מרומם לרגל היומולדת של הבנזוג, ואולי פשוט "הרברט סמואל" היא מקום מצויין. החשבון (5 המנות, הלחם, הקאוות והיין) הסתכם ב-230 ש"ח (ללא שירות), אחרי 10% הנחה שמקבלים בשעות האלה. לי זה לא נראה יקר. המסעדה זכתה השבוע בתואר "המסעדה החדשה הטובה ביותר" בתחרות פרסי האוכל של טיים-אאוט. היא זוכה גם ממני ל-5 כוכבים, ולהבטחה שאשוב.

פרטים: הרברט סמואל, בית גיבור – קויפמן 6, תל-אביב, טלפון: 03-5166516

פוסט זה פורסם בקטגוריה 5 כוכבים - נהדר!, אפשר לנשום, לאוהבי יין, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

10 תגובות על הרברט סמואל

  1. Suedehead הגיב:

    נשמע טעים!

    הערת העורך:
    במשפט "כתומך נלהב בהחזרת המנדט הבריטי לארץ-ישראל" אפשר לצרף קישור ליוזמה שלך להחזרת המנדט באתר שאסור להזכיר את שמו 🙂

  2. יוחאי הגיב:

    נשמע טעים ומושקע, ואפילו לא יצא יקר. אכילת הרבה מנות קטנות הוא קונספט מצויין. לי היתה חוויה דומה ב"מורו" ובהזדמנות אכתוב על כך.
    באילו שעות מקבלים 10% הנחה?

  3. פיינשמקר הגיב:

    suedehead – עפ"י כמות האנשים בקבוצה באתר ההוא (בהשוואה למספר קוראי הבלוג), עדיף היה לשים קישור שם… 🙂

    יוחאי – עניין השעה לא ברור. הקונספט של המנות הקטנות הוא אמנם מצויין, אבל הקונספט של אתר האינטרנט של "הרברט סמואל" מאוד מוזר. העיצוב יפה, אבל התוכן מאוד מינימלי. 10% הנחה אמורה להיות ניתנת בצהריים. מה זה צהריים? תנחש… אנחנו כאמור קיבלנו את זה כשאכלנו בין 4 ל-6, אבל לך תדע, אולי זה בגלל העיניים היפות שלנו… שווה להתקשר ולשאול.

  4. איפה חובבי הלשון העברית כשצריך אותם? "שרימפסים"? גוואלד! שהרי שרימפס הם הרבים של השרימפ!
    וחוצמזה, אנחנו מקנאים…

  5. פיינשמקר הגיב:

    "איפה חובבי הלשון העברית?"
    הנה הם כאן, בתגובות לפוסט…

  6. פיינשמקר הגיב:

    פתאום נזכרתי במשהו חשוב ששכחתי לכתוב, בנושא תפריט היין. אז חוץ מזה שיש תפריט רגיל מצויין, יש גם תפריט לא קטן בכלל ומאוד שווה של יינות בכוסות ובקראפים של 375 מ"ל (כלומר, כמות של חצי בקבוק). זה מאפשר להתאים כל פעם משהו אחר למנה שאתה אוכל, אפילו אם באים רק בזוג ולא בקבוצה גדולה, וזה ממש כיף.

  7. פיינשמקר הגיב:

    המממ… קרועה, יכול להיות שאני הקמתי את הקבוצה הזאת?

  8. אסף הגיב:

    מנהל המסעדה מור נותן שירות גרועעעע! האוכל מצויין אבל זה לא מפצה על זה

  9. פיינשמקר הגיב:

    לאחרונה שמעתי מחבר שהיה שם שהמנות התייקרו בצורה לא הגיונית. צריך לבדוק…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s