פועה

מה הופך את "פועה" לאחד המקומות הכי אהובים עלינו? מקום שאנחנו חוזרים אליו שוב ושוב, ונהנים להכיר לחברים חדשים? אולי זה המיקום ביפו, בשוק הפשפשים, בתוך כל ההמולה של היום, וכל השקט של הלילה. אולי זה העיצוב בסגנון בית סבתא בשנות השבעים (שהקדים את ג'וז ולוז). אולי זה האוכל הפשוט אך הטעים (והכל-כך ישראלי). אולי זה השירות החייכני, ואולי זו התחושה שכל אלו מעוררים בנו – שיש עוד אי קטן של שפיות בתוך הג'ונגל הישראלי.

"פועה" הוא כבר מקום ותיק, אך רק לפני שבועות אחדים "עבר דירה" (מינוח מתאים, כי המקום תמיד נראה כמו דירה) לבית שממול המקום הישן. העיצוב נשאר כשהיה, כשהרהיטים והכלים נקנים בשוק. אחד החידושים הוא חדר בקומה השניה, שפתוח בבקרים של סופי-שבוע, ואפשר גם לערוך בו אירועים פרטיים קטנים. הוא נראה כמו סלון, מתאים בערך ל-20 איש, וממש חמוד.

הפעם באנו עם חברינו א' הדייל ו-א' המעצב הגרפי. א' הדייל הוא צמחוני (או כפי שצמחונית אחרת לימדה אותי להגיד: "לא אוכל חיות מתות"). והוא גילה לא מעט אופציות מעניינות בתפריט, ובחר מתוכן מנה מצויינת של מש עם בצל, עגבניות וטחינה גולמית. בראיון עם פועה (ששמה המלא הוא פועה לדזינסקי) שהתפרסם כאן היא אפילו נותנת את המתכון, שמסתבר שנהגה ע"י ניר צוק בזמן שבישל במסעדה. באמת מנה שווה.

המנה הצמחונית השניה שהוזמנה (דווקא ע"י הבנזוג) הייתה קינואה עם ירקות, שהייתה טובה מאוד (אם כי הוא היה מעדיף אותה יותר פיקנטית, וטען שמנת המש טובה יותר). א' המעצב הגרפי ואנוכי לא יכולנו להתעלם ממנת השניצל הענקית שהגיעה לשולחן מאחורינו והזמנו גם. השניצל שלי היה טעים, אם כי לא משהו מיוחד, ואילו השניצל של א' הגיע קר. א', שכבר גווע ברעב, לא ניסה להחליף את המנה, וכנראה שחבל, כי אין לי ספק שהיו מחליפים אותה ברצון.

המלצרית שני הייתה חמודה מאוד, ואפילו פינקה אותנו בצלוחית עם עוגיות בסוף. למרות השניצל הקר, ולאור החוויות הטובות שיש לי כמעט תמיד בפועה, אני מעניק לה 4 כוכבים. היא מסוג המקומות שכיף להגיע אליהם, והכי כיף להביא אליהם תיירים ולהשוויץ.

פרטים: פועה, רבי יוחנן 8, יפו, טלפון: 03-6823821

פוסט זה פורסם בקטגוריה 4 כוכבים - טוב מאוד, אפשר לנשום, בית קפה, יפו, לצמחונים, מסעדה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על פועה

  1. נויף הגיב:

    אני מת על פועה.
    זה מקום כזה… לא יודע. יש בו משהו, שאפילו אם לא הכי טעים לי, או לא הכי הכי לי, עדיין אני מת עליו.
    ועדיף בהרבה בערב (בהנחה שלא קר מידי)

  2. אבי הגיב:

    אני לא ממליץ לאכול בפועה.
    בשבוע שעבר עברה לי על הרגל חולדה ענקית שרצה ישר למטבח.

  3. אורית הגיב:

    אני לפועה לא חוזרת! ישבנו שם ביום שישי, הזמנו ארוחת בוקר קיבוצית ובלקנית. המלצרית שאלה איזה שתיה נרצה ,אנחנו אמרנו לימונדה, היא כנראה שמעה נוזל חיטוי לשירותים. כעבור 10 דקות הגיעו הארוחות. הארוחה הקיבוצית קיבלה את שמה לזכר ימי הצנע -ביצה אחת, סלט סתמי ,גבינה ,פרוסות לחם וריבה.בארוחה הבלקנית הגיע בורקס קר, ביצה קשה, סלט,צלוחית יוגורט ומלפפון חמוץ.הבורקס נשלח חזרה לחימום ,לצערנו הוא חזר.שעות אחר-כך עוד סבלנו מבחילה קשה.היה מאד לא נעים לראות שעל ארוחת הבוקר הזו נאלצנו לשלם 126 שח, לא כולל שירות! בפועה השתיה לא כלולה בארוחה.

  4. יובל הגיב:

    מקום קטן ומקסים…………… האווירה נעימה והסלט עם החיטה מעולה!!! מומלץ 😉

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s